Practici agricole

Practicile noastre de cultivare

Compania ALSAGRO practică agricultura cerealierăSuntem ambasadori ai unei agriculturi responsabile adaptate condițiilor climatice și de mediu locale. Într-adevăr, provocarea noastră zilnică este să producem mai mult cu un climat și o precipitație mereu variabile. Cu toate acestea, tehnicile noastre de producție ne garantează flexibilitate și profitabilitate datorită tehnicilor agriculturii moderne care păstrează umiditatea din sol cât mai mult posibil. care astăzi depășește randamentul mediu al țării. În România găsim unul dintre cele mai bogate ținuturi din Europa, numit și „cernoziom”, acest sol negru este ușor de lucrat și garantează un bun randament.

De exemplu, aratul, care este o practică costisitoare din punct de vedere energetic, adesea sinonim cu eroziunea, uscarea pământului și perturbarea excesivă a vieții solului, nu se practică în fermă.

Folosim tehnici de cultivare simplificate, care ne permit să ne optimizăm productivitatea, păstrând în același timp solurile. Astfel, încercăm să limităm cât mai mult posibil numărul de operațiuni între însămânțare și recoltare; prezentăm mai jos diferitele tehnici utilizate la fermă:

  • cultivarea miriștilor la o adâncime mica cuprinsă între 5 și 12 cm;
  • cultivarea mai adâncă a miriștilor, adesea efectuată înainte de iarnă, la o adâncime de aproximativ 20 de centimetri;
  • însămânțarea directă a noilor culturi pe terenuri neprelucrate;

Terenurile românești sunt foarte potrivite pentru acest tip de practică de cultivare, datorită acestor tehnici, se păstrează orizontul de suprafață care se caracterizează prin culoarea neagră. Acesta este bogat în humus și favorizează descompunerea rezidurilor organice din culturile anterioare. În general, un pasaj al cultivatorului de miriște permite stabilirea cerealelor în condiții optime.

În același timp, lucerna (o cultură verde prin excelență) are un loc important în rotația culturilor, este o cultură perenă care are multe avantaje agronomice, economice și ecologice: rădăcinile sale lungi restructurează solul și fixează azot în sol. Pentru a limita pasajele și a stabili lucerna cu un an înainte de prima sa recoltare, este semănată în același timp cu floarea-soarelui, folosim micro-granulatoarele semănătorilor pentru a așeza semințele de lucernă pe rândul de floarea-soarelui. Lucerna poate astfel să se stabilească corect în timpul dezvoltării culturii de floarea soarelui.