Echipamente agricole

Filozofia noastră

În agricultură, totul este o chestiune de sincronizare și cea mai mică întârziere în lucrul pe câmp poate avea consecințe dezastruoase. Acesta este motivul pentru care folosim echipamente de ultimă generație care ne permit să intervenim rapid și să realizăm o muncă perfectă în timpul alocat.

Pentru a asigura o funcționalitate perfectă a echipamentelor noastre, majoritatea operațiunilor de întreținere sunt efectuate în atelierul nostru. Tehnologiile de telemetrie care folosesc îndrumarea GPS sunt de asemenea omniprezente, ceea ce face posibilă monitorizarea zilnică a echipamentelor noastre. Astfel, în perioadele grele de lucru, cum ar fi însămânțarea sau recoltarea, putem monitoriza progresul operațiunilor în timp real. Pentru a garanta un confort maxim operatorilor noștri, zi și noapte, mașinile noastre sunt echipate cu sisteme de ghidare la bord și automatizare a mașinilor.

Operațiuni de prelucrare a solului

Pentru a ne pregăti pentru înființarea culturilor, folosim două echipamente de prelucrare a solului în momente diferite:
- Toamna: o grapă cu disc cu lățimea de 10 metri este utilizată pentru lucrări superficiale de 5 până la 12 centimetri. Această tehnică este utilizată înainte de însămânțarea culturilor de toamnă.
- Înainte de iarnă: pentru lucrări mai profunde, un cultivator de miriște ne permite să lucrăm solul la o adâncime de 20 până la 25 de centimetri. Această tehnică este utilizată înainte de iarnă pentru a optimiza înființarea culturilor de primăvară.
- Primăvara: se va relua procedura cu același cultivator de miriște pentru a încălzi solul înainte de a semăna culturile.
Toate aceste operații ne permit un început optim al culturilor.

Semănatul de toamnă

Condițiile climatice întâlnite toamna pot fi foarte variabile. Prin urmare, trebuie să avem capacitatea de a semăna suprafețe mari într-un timp scurt. Pentru aceasta, folosim o semănătoare de tip TCS John Deere cu o lățime de lucru de 12 metri. Cu aceasta semănătoare avem posibilitatea să fertilizăm si să semănăm in acelasi timp, având o capacitate a buncărului de 5500 litri sământa si 4000 litri fertilizatori. Astfel poate semăna intre 150 - 200 ha in 24 de ore. Pentru o eficienţă maximă de lucru a semănătoarei, atât seminţele cât şi ingrăşămintele sunt aduse cu un camion cu o bandă de descărcare rapidă. Aşadar timpul de oprire pentru aprovizionarea cu semninţe şi ingrăşăminte este redus.

Semănatul de primăvară

Principala noastră cultură de primăvară este floarea-soarelui. Pentru a realiza insamantarea de floarea-soarelui, folosim 3 semanatori, cu 16 rânduri. Astfel, suntem capabili să plantăm floarea-soarelui foarte rapid la sfârșitul iernii.

Fertilizare

Pentru a împrăștia toate îngrășămintele cu precizie și în toate condițiile, am optat pentru un distribuitor cu braț pneumatic cu o lățime de lucru de 36 de metri. Această mașină ne permite să răspândim produse mai fine evitând în același timp fenomenele de derivă datorate vânturilor. Cu o capacitate de 6000 litri, acest distribuitor de îngrășăminte garantează o rată ridicată de lucru, reducând în același timp timpul de nefuncționare necesar pentru umplere. Un buncar de 24 de tone prevăzut cu un sistem de descărcare este utilizat pentru realimentarea în câmp. Acest utilaj este echipat cu un GPS care permite închiderea automată a secțiunilor, evitând suprapunerile și economisind astfel produsul răspândit.

Aplicații fitosanitare

Ne-am angajat întotdeauna să păstrăm mediul. Având în vedere acest lucru, folosim mașini de pulverizat de ultimă generație. De asemenea, lucrăm la un volum redus folosind duze anti-drift. Două pulverizatoare sunt prezente în fermă, o unitate autopropulsată cu o capacitate de 4200 de litri și un model tractat cu o capacitate de 5000 de litri. Echipate cu GPS, cele două pulverizatoare ale noastre sunt echipate cu închidere automată a secțiunii. Cu o lățime de 36 de metri, rampele beneficiază de un control automat al înălțimii în funcție de variațiile de teren.

Recoltarea cerealelor

Recolta de cereale este o perioadă cheie pentru compania noastră. Pentru a recolta aproape 4.500 de hectare în fiecare an, folosim trei combine de recoltat, pentru o lățime totală de lucru de 30 de metri pe trecere. Astfel, putem recolta aproximativ 120-180 de hectare pe zi. În plus, și pentru a garanta o rată de lucru ridicată, două remorci pentru transfer cu o capacitate respectivă de 35 de tone urmează celor 3 secerători. Camioanele sunt astfel umplute la capătul câmpului și fluxul recoltei este regulat și continuu.

Recolta de floarea soarelui

Două unități de recoltare cu lățimea de 9 metri, prevăzute cu o mașină de tocat, garantează o calitate excelentă a muncii.

Recolta de lucernă

Pentru a recolta lucerna, folosim două aparate de cosit cu o lățime de 10 metri, precum și o greblă de adunat, cu o lățime de 10 metri. Acest lucru ne permite să recoltăm aproape 80 de hectare de lucernă pe zi.